Nieuws

Foeragerende vleermuizen bij Beusebos prachtig schouwspel

2 augustus 2016 – Ook voor de vleermuizen is het Beusebos van grote waarde; elke avond trekt een grote groep richting het Beusebos om te jagen op voedsel. Vleermuisexpert Joop van den Hoorn verzorgde afgelopen vrijdagavond een telling bij de ingang van het bos met gebruikmaking van batdetectoren en een teller. Op de batdetector is onder andere de geluidsfrequentie van de vleermuizen te zien. Zo kan de kenner de vleermuizensoort beter determineren.

Steef registreerde voor de Beusebosvrienden de telling en determinatie van vleermuizen op film. Wie zelf eens een kijkje wil nemen om deze bijzondere trek te zien; rond zonsondergang kun je de vleermuizen onder het viaduct bij de A7 richting de ingang van het Beusebos zien vliegen. Dit schouwspel is te zien tot de periode dat de vleermuizen in winterslaap gaan. Wees er dus op tijd bij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *