Wat is er te doen?

Helaas, op dit moment is het Beusebos hermetisch afgesloten door de gemeente Purmerend. We zullen het voor nu even moeten doen met de herinneringen die hieronder worden beschreven.

IMG_3245

Wandelen met (of zonder) hond
In het Beusebos kun je altijd heerlijk wandelen. Er is een wandelpad dat ongeveer 1 km lang is en langs de grote vijver loopt. Ideaal om met kinderen even lekker in de buitenlucht en een groene omgeving te zijn,  zonder dat je ver van huis bent. En de hond neemt natuurlijk een duik in de vijver! Denk wel om de rust van de diverse bewoners in het bos, vooral in het broedseizoen; lijn je hond desnoods even aan als dat nodig is.

Beuseboshondenwandeling
Groenlinks Purmerend en Beemster organiseert af en toe een hondenwandeling, voor mensen met en zonder hond. Gezellige, gezamenlijke wandelingen met een boel honden. De wandelingen worden via Groenlinks Purmerend en Beemster en Vrienden van het Beusebos op Facebook aangekondigd.

Neck-Beusebos-Hazepolderwandeling
Daniella Ernsting organiseert al jaren prachtige wandelingen door de Beemster. Daarnaast is zij ook gestart met de ‘Neck-Beusebos-Hazepolderwandeling (10 km.). Dit gebeurde nadat zij tijdens de Beusebos- hondenwandeling kennismaakte met het Beusebos en direct onder de indruk raakte van dit mooie bos. Meer info vind je op haar site.

Kinderfeestjes
Het Beusebos is ook zeker geschikt voor kinderfeestjes. Hutten bouwen, een speurtocht lopen (je kunt voor het gemak onze prachtige schatkaart gebruiken), vogels spotten of op zoek naar dierensporen: het kan allemaal in dit mooie stukje natuur. Neem een knapzak met drinken en eten mee en organiseer een gezellige picknick in het bos! Natuurlijk ruimen de kinderen zelf alle gebruikte spullen en afval even op na afloop.

Natuur- en milieueducatie
Het Beusebos biedt scholen veel mogelijkheden voor natuur- en milieueducatie. Kinderen leren direct uit de praktijk over de natuur en kunnen alles zien, ruiken, voelen en horen. Welke bomen, paddestoelen of bloemen zien de leerlingen in het bos? En welke vogels of andere dieren zien of horen ze?

Schatkaart VoorkantSchilderen in het bos
Een van onze vrienden mailde ons met een leuke tip: schilderen in het bos! Pak je schildersezel op, een doek, verf en wat kwasten en beleef een heerlijke dag aan het meertje. Voel de inspiratie die het Beusebos biedt overal om je heen en kom thuis met een prachtige natuurschildering. Stuur je ons wel even een foto van je kunstwerkje via info@beusebos.nl? Of upload hem op onze Facebookpagina Red het Beusebos.

Fotograferen
Er zijn al enkele Beusebos-vrienden zeer actief met de camera. Dat levert de prachtigste foto’s op! Het Beusebos biedt dan ook in elk seizoen een prachtige omgeving voor de fotograaf. Heb je ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar info@beusebos.nl. Of upload hem op onze Facebookpagina Red het Beusebos.

Tips voor meer activiteiten?
Heb jij ook nog tips voor activiteiten in het bos? Mail ze naar info@beusebos.nl of plaats onderaan deze pagina een reactie.

 

3 gedachten over “Wat is er te doen?

  1. Vogels spotten, hier zou ik graag zien dat er vogelaars uit Purmerend of omgeving, een paar keer hier gaan inventariseren op vogels. Van deze inventarisatie een verzamelstaatje maken en op deze site plaatsen. Zo kan je er achter komen of er veel veranderingen zijn ten opzichten het geen wij destijds hebben verzameld.

    1. Jaap, we gaan ermee aan de slag en vanmiddag heb ik al een eerste rondgang met iemand van Behoud Waterland. Ik vind het ongelooflijk bemoedigend dat er meer 1300 mensen zijn die ons ondersteunen. (Facebook Red het Beusebos) Via de klankbordgroep Beusebos (IVN, MIlieudefensie, Nivon, Behoud Waterland en actiegroep Red het Beusebos is dit bij mijn weten in Purmerend de eerste keer dat we een groen front hebben voor het behoud van het Beusbos !. Die inventarisatie komt goed en we houden contact !

      Martien Roelofs Milieudefensie

  2. Wij hebben vandaag twee bomen geadopteerd. We roepen iedereen op om dit ook te doen. De strijd om het behoud van dit bos kost geld. Beste mensen in Neck en omgeving, help mee en zorg dat we straks niet tegen een vreselijk hotel of autoboulevard aankijken!!! Servaes Nelissen en Trees van Eijden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.