Gemeenteraad stemt vóór ontwikkeling Kom A7

uitslag 28 mei 2015 De gemeenteraad van Purmerend vergaderde gisteren, 28 mei 2015, over de ontwikkeling van de Kom A7, oftewel het Beusebos. Een week eerder was het onderwerp al inhoudelijk behandeld waarbij wij ook met 6 insprekers ons standpunt duidelijk hebben neergezet. Zie hiervoor het vorige bericht.

Opvallend was dat de Partij voor de ARBEID tegen het voorbereidingskrediet stemde. Het wil wel iets zeggen als deze partij tegen een plan stemt dat draait om werkgelegenheid. Dit toont toch maar weer aan hoe belangrijk het Beusebos is voor veel Purmerenders.

De coalitiepartijen hadden hun standpunten blijkbaar goed afgestemd want allemaal kwamen ze met hetzelfde verhaal. De afspraken binnen de coalitie zijn blijkbaar duidelijk. Over die afspraken werd door de coalitie nog even goed doorgevraagd als het ging om de belangstelling van commerciële partijen waar al gesprekken mee waren gevoerd. Om hier duidelijkheid over te geven werd de vergadering tijdelijk zonder publiek gehouden. Daarna werd er gestemd en was duidelijk dat de meeste raadsleden niet zien hoe waardevol het Beusebos is…

Deze slag is voor de coalitie maar de strijd gaat door! De uitslag van het onderzoek wordt aan het einde van dit jaar verwacht dus de komende maanden blijven we het Beusebos promoten en zullen we verschillende evenementen organiseren. De eerste zal al over drie weken plaatsvinden… Hou de site en facebook in de gaten voor het laatste nieuws. Wij blijven strijden voor behoud van het Beusebos!

links:
Kijk hier de hele vergadering terug.
Lees hier de mooie bijdrage van GroenLinks.
Teken hier de petitie.

11391349_10152943353216167_2791621836842074815_n

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.