Het Beusebos blijkt ‘superleuk’

22 juni 2015 – Zondag 21 juni jongstleden ontving het Beusebos meer dan 150 bezoekers op de 2de Beusebos Belevenis. Sommige bezoekers kenden het bos al, anderen waren er nog nooit geweest. ‘Het Beusebos is echt superleuk’, riep een jonge bezoeker enthousiast uit.
‘De reacties van de bezoekers op het bos en de Belevenis waren zeer positief,’
aldus Martien Roelofs van stichting Vrienden van het Beusebos i.o. ‘Veel mensen verbazen zich over de ingrijpende plannen van de gemeente.’ Mede dankzij het heerlijke weer genoten de bezoekers zichtbaar van de prachtige omgeving.DSC_0036De kinderen kregen een heuse schatkaart bij de ingang van het bos. Op die kaart stond de route waarlangs ze diverse letters moesten verzamelen om tot de oplossing ‘buizerd’ – een van de bewoners van het Beusebos – te komen. Elk deelnemertje kreeg een leuk prijsje mee naar huis.Daarnaast konden bezoekers meedoen aan Sjamanistische workshops, bijenhotels maken en marshmallows roosteren boven het kampvuur. Een van de eerste bezoekers wist al snel een prachtig vuurtje op te stoken.

“Dit is een geweldig stukje natuur’, aldus een oudere wandelaar. ‘Ik ben hier laatst nog met de dames van de wandelclub naartoe geweest.’ Na een korte rustpauze en een gratis kopje koffie bij de Beusebos Bistro ging ook zij weer verkwikt op pad.

DSC_0058De vrolijke mannen van Vleppyie Auwurs zorgden voor de muzikale omlijsting. Hun lied ‘Het Beusebos moet blijven’ werd al snel luidkeels meegezongen. Speciale gast was Ecotours Gambia met een ACE-1 biomass cookstove demonstratie; een milieuvriendelijk kookstel. Kok Amadou bakte ter plekke heerlijke pannenkoekjes voor de hongerige gasten.

‘Het was een zeer geslaagde dag en de weergoden waren ons goed gestemd,’ blikt Roelofs terug. ‘We mochten opnieuw veel mensen laten kennismaken met dit prachtige stukje natuur. Dat de gemeente met haar handen moet afblijven van dit mooie bos is ook zondag veel mensen duidelijk geworden. De oppositie groeit. Hier is het laatste nog niet over gezegd!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.