Vrienden van het Beusebos zijn Waterlander(s) van het jaar

28 januari 2017 – Afgelopen donderdag kregen de vrijwilligers van stichting Vrienden van het Beusebos officieel te horen dat ze de titel ‘Waterlander van het jaar’ hebben gewonnen! “De Waterlanders geven ons hiermee een prachtige blijk van waardering waar we heel blij mee zijn! Wij vinden dat deze titel alle mensen toekomt die – op welke manier dan ook – hebben bijgedragen aan de acties voor behoud van het Beusebos!”, aldus Eric Kooijman.  

“Tot onze verrassing zijn we met een grote meerderheid van stemmen verkozen door de stemmers,” vertelt voorzitter Eric Kooijman. “We kunnen het nog nauwelijks bevatten; zoveel goede genomineerden en wij – een uit de hand gelopen aktiegroep van bezorgde burgers – zijn gekozen door de lezers van het Noordhollands dagblad en andere mensen! We zijn vereerd met de titel Waterlander van het jaar. We zullen hem als jonge stichting met trots een jaar lang dragen en onverminderd doorgaan met onze strijd voor behoud van ons prachtige Beusebos!”

“We hebben Stichting Vrienden van het Beusebos opgericht zodat een aantal bezorgde burgers en omwonenden een (juridische) vuist kan maken tegen de plannen van de coalitie in Purmerend. Deze wil het Beusebos kappen voor de bouw van een hoteltoren van Van der Valk”, vertelt bestuurslid Martien Roelofs. “Bij veel mensen viel dit absurde plan in verkeerde aarde, en hieruit ontstond een burgerinitiatief waar steeds meer burgers zich bij aansluiten. Deze grote groep vrijwilligers, volgers op Facebook, onze nieuwsbrief abonnees, websitebezoekers en donateurs verdienen deze prijs ook!”

De Vrienden krijgen een cartoon van Frank Muntjewerf-NHD. Foto H. Kats

Danielle Schriek, coördinator publiciteit: “Deze coalitie luistert slecht naar haar burgers, zeker wanneer je je op een democratische en beschaafde manier uit, zoals wij doen. De coalitie in Purmerend zet ons graag weg als een klein groepje natuurgekkies. Leuk geprobeerd, maar uit deze prijs blijkt opnieuw dat we een grote achterban hebben en dat het Beusebos leeft bij heel veel mensen. Het is bizar dat Purmerend dwars tegen de wereldwijde tendens ingaat van klimaatverdragen, aandacht voor behoud van natuur en de urgentie van een beter milieu. Wie zijn hier de gekkies?”

Foto: Ella Tilgenkamp

“We steken veel tijd in het Beusebos. Dat is pittig naast gezin, werk en andere bezigheden, maar de groep is hecht en we hebben veel plezier samen. Ook hebben we allemaal een passie voor natuur, dieren, het milieu en het Beusebos en worden we gesterkt in onze strijd door veel medestanders: burgers, natuurorganisaties, politieke partijen, veel media-aandacht en het besef van de noodzaak van ons soort burgerakties”, vertelt Danielle. “Die noodzaak – om onze kinderen en kleinkinderen een leefbare wereld na te laten – overstijgt politieke kleur, religie, of andere verschillen. Dat is goed zichtbaar bij onze zeer diverse achterban. We zijn het er met zijn allen vooral hartgrondig over eens dat je in deze tijd niet langer kunt aankomen met het kappen van een natuurgebied voor de belangen van een hotelmagnaat.”

En meer goed nieuws: Beusebos bij Spijkers met koppen:
Vandaag, zaterdag 28 januari 2017, gaat Eric Kooijman live in debat met Coen Lagerveen van de Stadspartij Purmerend bij Spijkers met Koppen op Radio 2 van 12:00 uur tot 14:00 uur (Je kunt het live meeluisteren: klik hier)

9 gedachten over “Vrienden van het Beusebos zijn Waterlander(s) van het jaar

 1. Gefeliciteerd Vrienden, de strijd is nog niet gestreden. De titel “Waterlander van het jaar” geeft kracht.

 2. Lieve vrienden,
  GEFELICITEERD met deze verdiende onderscheiding!
  Jullie niet aflatende volharding tot behoud van het Beusebos heeft bij de inwoners van Waterland, zijn vruchten afgeworpen!
  Veel succes in jullie strijd voor behoud van het Beusebos.

 3. Geweldig en Van Harte Gefeliciteerd … hoop dat de coalitie Purmerend 3 x nadenkt … overal zijn bomen en bossen verschrikkelijk belangrijk en hier willen ze het mooie Beusebos kappen … niet ” normaal “…. !!!

  1. Dankjewel! Deze coalitie is duidelijk het belang van bomen en natuur uit het oog verloren. Op naar de gemeenteraadsverkiezingen om onze stem opnieuw te laten horen!

 4. Ik kijk dagelijks van grote hoogte op het Beusebos … elke dag schitterend om te zien … met het zonlicht en ook wanneer het weer wat somber is met ijzel het is altijd een schitterend plaatje … heb géén goed fototoestel anders zou ik wel foto’s sturen … mijn mobiel lukt dat niet … Zou het verschrikkelijk vinden als daar een hotel komt … de wereld schreeuwt om bomen …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.