Mast levert gevaar op

Nog geen week na plaatsing van de reclamemast slaat tijdens een herfststorm op zondag 29 november 2015 een groot reclamedoek gedeeltelijk los, scheurt en klappert urenlang heen en weer naast de A7. De gealarmeerde politie en brandweer laten zich niet zien en de exploitant geeft een dag later aan, bij waarschuwing door een omwonende, ‘van niets te weten’.

Er had een zeer ernstig ongeluk op de snelweg kunnen gebeuren als het de doek helemaal was losgewaaid. Voorzitter van de stichting Vrienden van het Beusebos Eric Kooijman had juist die zondagmiddag een interview over die mast gegeven in het radioprogramma Focus van RTV Purmerend. Daarin vertelt hij dat stichting Vrienden van het Beusebos de mast een gevaar voor de verkeersveiligheid vindt.
Bestand_001 (2)

De hele nacht klapperen stukken doek en reflecteert het licht op de nu kale achtergrond van het reclamebord. Zeer afleidend voor het verkeer, en wat als er een stuk losgewaaid doek de snelweg was opgewaaid? De gealarmeerde brandweer geeft zondagavond aan dat men “op de hoogte is, maar er niet bij kan komen”. Ook de politie heeft de gevaarlijke situatie blijkbaar niet kunnen wegnemen.

Het is shockerend dat maandagochtend, na een telefoontje met de exploitant, blijkt dat dit bedrijf niet eens op de hoogte was gebracht van de verkeersonveilige situatie. Niemand had tot dat moment iets ondernomen. Op maandagavond 30 november wordt het wapperende doek na meer dan 24 uur eindelijk door mensen van het reclamebedrijf verwijderd.