‘Provincie moet kap Beusebos voorkomen’

24 augustus 2015 – Stichting Behoud Waterland, Vrienden van het Beusebos, Milieudefensie Waterland en IVN Waterland verzoeken de provincie Noord-Holland dringend de kap van het Beusebos in Purmerend voor een onnodig bedrijventerrein te voorkomen. De vier organisaties doen dat in een vandaag verstuurde brief aan Provinciale Staten.

Het Beusebos in Purmerend heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijk natuur- en recreatiegebied. Maar de gemeente Purmerend wil het bos kappen om er een bedrijventerrein aan te leggen voor een hotel, een congrescentrum en/of autoshowrooms.

Baanstee-Noord
De vier organisaties vinden de kap van het Beusebos onwenselijk en volstrekt onnodig. Die bedrijven kunnen namelijk prima gevestigd worden op de Baanstee-Noord of elders in de bebouwde kom van Purmerend. ‘Op de Baanstee-Noord liggen tientallen hectares braak te wachten op bedrijven’, aldus Klaas Breunissen van de Stichting Behoud Waterland. ‘Dat terrein kampt met grote financiële problemen omdat er zich geen bedrijven vestigen en die problemen moeten niet nog groter worden gemaakt door de aanleg van een concurrerend bedrijventerrein.’

Provinciale regie
De gemeente is nu bezig met het opstellen van een concreet plan voor een autoboulevard en een hotel  op de plek van het Beusebos. ‘De provincie moet nu optreden’, zegt Eric Kooijman van Vrienden van het Beusebos resoluut. ‘Als hoeder van het landschap en regisseur in de ruimtelijke ordening moet de provincie aan de gemeente duidelijk maken dat zij niet zal meewerken aan de aanleg van een nieuw overbodig bedrijventerrein in Purmerend.’

Lees de volledige brief via deze link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.