Gemeente doet pleidooi voor groen in stad

25 oktober 2015 – De gemeente Purmerend is momenteel bezig met een 100.000 euro kostend haalbaarheidsonderzoek voor de ontwikkeling van het Beusebos. Een bos dat al is ontwikkeld! De plannen om een automotive of hotel te vestigen in het Beusebos, zouden het einde van 17 hectare Purmerends groen betekenen. En dan lezen we dit:

“Purmerend heeft veel groen. Want groen is belangrijk voor de leefbaarheid van de stad. Bomen bepalen het stadsgezicht, zorgen voor zuurstof, geven onderdak aan vogels en insecten en houden de temperatuur aangenaam in de zomer. Op gazons kunnen inwoners picknicken, spelen en sporten. Bloemen en planten geven een vrolijke aanblik en bieden een leefomgeving voor insecten en vlinders…”

tekstovergroenin PurmerendLaat deze bovenstaande tekst nu integraal zijn overgenomen uit Purmerend Totaal d.d. 22-10-2015; het “informatie”-bulletin van de gemeente Purmerend. Het verheugt ons als Vrienden van het Beusebos om te vernemen dat de gemeente Purmerend onze bezwaren tegen de kap van het Beusebos zo duidelijk onderschrijft.

De gemeente is overigens – ondanks dit mooie pleidooi voor groen – vergeten te noemen dat al dat groen in het Beusebos (en niet te vergeten de ontelbare soorten vogels, vleermuizen, vlinders, bijtjes, vissen, enzovoorts) op de nominatie staat voor kap. Raar, vinden wij! De mogelijke vestiging van een automotive of hotel kan immers prima op een voormalig weidevogelgebied, nu: de Baanstee Noord. Of op een ander braakliggend terrein of leegstaande locatie in Purmerend; daar hebben we er talloze van. (En oh ja, dat onderhoud: dat gebeurt in het Beusebos nu echt nauwelijks en daar wil de Stichting Vrienden van het Beusebos, als participerende burgers, graag wat aan veranderen!

Op wat niet onbelangrijke details na, een prima pleidooi voor groen in de stad, gemeente Purmerend!

DSC_0050

 

Een gedachte over “Gemeente doet pleidooi voor groen in stad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.