Stichting Vrienden van het Beusebos opgericht

24 oktober 2015 – Begin oktober is de Stichting Vrienden van het Beusebos opgericht! Een kersvers, vijfkoppig bestuur initieert en coördineert voortaan de verschillende acties die nodig zijn om het oudste bos van Purmerend, het Beusebos, te behouden. En om het nog feestelijker te maken, is deze maand de nieuwe Beusebos-website gelanceerd en werd vandaag de eerste ‘Vrienden van het Beusebos-nieuwsbrief’ verstuurd.

De krachten gebundeld
Sinds enige tijd zijn bezorgde omwonenden,  natuur- en milieuvrienden en enthousiaste bezoekers van het bos bezig met een gezamenlijke strijd voor het behoud en (toekomstige) beheer van het prachtige Beusebos. De oprichting van de stichting Vrienden van het Beusebos heeft als hoofddoel het behoud van het Beusebos, en vergroot, onder meer op financieel en juridisch vlak, onze mogelijkheden.

stichting1Onze stichting wordt bijgestaan door een stevige klankbordgroep met deskundigen op velerlei gebied. Ook kunnen we putten uit een nog immer groeiende groep vrijwilligers. Daarnaast werken we nauw samen met een aantal natuur- en milieuorganisaties: Milieudefensie Waterland, IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid), NIVON en Stichting Behoud Waterland.

Informatie en communicatie
Met onze nieuwe digitale nieuwsbrief, website en de Facebookpagina Red het Beusebos kunt u nog beter op de hoogte blijven van onze activiteiten, de laatste ontwikkelingen en het reilen en zeilen in het Beusebos. Wij horen ook graag van u! Op zowel de website als de Facebookpagina is ruimte voor uw op- of aanmerkingen, ideeën en informatie. En u kunt ons altijd mailen via info@stichtingbeusebos.nl.

Lokaal initiatief
De strijd voor het behoud van het Beusebos is voor stichting Vrienden van het Beusebos meer dan het voorkomen van de kap van een mooi bos. Het staat symbool voor een ‘nee’ tegen het populaire rendementsdenken en het alsmaar oprukkende beton. We wijzen de lokale politiek graag op hun verantwoordelijkheid voor behoud van de laatste restjes natuur in de stad, we benadrukken het belang en het plezier van een bos in Purmerend-west en we schuwen – indien nodig – de juridische strijd zeker niet!

Wij kunnen slechts weinig doen tegen ontbossing, rendementsdenken en andere desastreuze ontwikkelingen op landelijk, Europees of mondiaal niveau. Wij kiezen er daarom voor om op lokaal niveau onze bijdrage te leveren voor een mooie, gezonde en leefbare omgeving. Het Beusebos is een groene oase in Purmerend en moet voor onze kinderen bewaard blijven.

Help ons het Beusebos redden
De vele bomen en struiken, de ontelbare dieren, recreatie, filtering van de lucht langs de A7, rust en ruimte, maar ook een goede afwatering bij toenemende regenval en verkoeling in steeds warmere zomers zijn volgens ons uitstekende redenen om het Beusebos te laten voortbestaan.

Het nog steeds grotendeels braakliggende Baanstee Noord en de talloze ongebruikte locaties in Purmerend versterken onze overtuiging dat het Beusebos niet hoeft te wijken om een hotelketen of automotive de mogelijkheid te bieden om zich in Purmerend te (her)vestigen. Dat we daarin niet alleen staan, bewijzen de vele reacties en steunbetuigingen op social media en bij onze activiteiten.

Zonder de vele vrijwilligers en Vrienden van het Beusebos die de stichting financieel ondersteunen, is onze strijd niet mogelijk. Help ons het Beusebos redden, doneer alstublieft! Wij doen ons uiterste best het Beusebos voor kap te behoeden! 

stichting3

Een gedachte over “Stichting Vrienden van het Beusebos opgericht

  1. In de bocht van de a7 in het beusebos worden ook sociale woningen gebouwd, staat in de planning. Heb hiervan een mededeling gekregen van de VVV fractie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.