Prinses Irene steunt Vrienden van het Beusebos

15 maart 2016 – Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld steunt onze actie Red het Beusebos. Zij heeft 14 maart j.l. een prachtig bericht geplaatst op onze Facebookpagina Red het Beusebos. Koninklijke steun voor de Vrienden van het Beusebos; wij zijn er trots op en blij mee!

Als mens zijn we deel van de natuur, maar velen zijn de verbinding met de natuur kwijt. Als we bewust leven vanuit verbondenheid, maken we het leven om ons heen niet meer kapot. Waar je je mee verbonden voelt, vernietig je niet,” staat op de website van haar stichting Natuurcollege. Woorden die stichting Vrienden van het Beusebos volledig onderschrijft.

 

Bericht van prinses Irene op Facebookpagina Red het Beusebos:


De materialistische behoeften, de onnatuurlijke snelheid van ons leven en de entertainment-industrie bevorderen ons gebrek aan verbinding met de natuur. We hebb
en zoveel lawaai gecreëerd dat we haar niet meer horen. We nemen nauwelijks de tijd voor stilte en innerlijke reflectie, noch voor het genieten en verkennen van de natuur, het luisteren naar het geluid van de vogel, het ritselen van bladeren, of het bewonderen van de schoonheid en perfectie van een enkele bloem. Zo blijven we doorhollen op dezelfde weg. Gandhi zei zo mooi: ‘What is the use of running when we are on the wrong path?’

Economische en politieke beslissingen zijn ­altijd verbonden met een innerlijke houding ten opzichte van het leven – een wereldbeeld. Kunnen we overschakelen van een wereldbeeld dat de mens centraal stelt, naar een ­wereldbeeld dat het welzijn van al het leven in beschouwing neemt? Hier ligt een persoonlijke uitdaging, die geen regering, geen poli­tieke partij of instelling voor ieder van ons kan invullen. Echte verandering groeit haast altijd zoals een plant: vanuit de wortelzone naar ­boven. Begrijpelijkerwijs zal de politiek geen voorstander zijn van verandering als de wortels van de maatschappij niet aangeven dat te ­willen.

Irene van Lippe-Biesterfeld

Mooie en wijze woorden waar een aantal volksvertegenwoordigers van Purmerend een hoop van kan leren. En wij gaan, gesteund door de woorden van prinses Irene, onverminderd door met onze burgeractie voor behoud van het Beusebos. Echte verandering komt immers vanuit de wortels! Wij worden bijgestaan door een groeiende groep burgers, politici, natuurorganisaties, de voltallige gemeenteraad van buurgemeente Wormerland, BN-ers zoals Dolf Jansen en nu ook Irene, prinses der Nederlanden. Het moet anders, het kan anders; het Beusebos moet blijven!

3 gedachten over “Prinses Irene steunt Vrienden van het Beusebos

  1. Dit is een stuk natuur dat we in onze leefomgeving niet moeten willen missen …elk weldenkend mens weet dat je hier met respect mee om moet gaan . Het Beusebos is op een natuurlijke wijze ontstaan en bewoond door vogels en andere dieren “afblijven “zeg ik , er zijn genoeg andere plekken die je niet hoeft te vernielen om te gaan bouwen zo genaamd voor werkverschaffing …!!!

  2. Dit is een stuk natuur dat we in onze leefomgeving niet moeten willen missen…elk weldenkend mens weet dat je hier met respect mee om moet gaan. Het Beusebos is op een natuurlijke wijze ontstaan en bewoond door vogels en andere dieren “afblijven ” zeg ik , er zijn genoeg andere plekken die je niet hoeft te vernielen om te gaan bouwen zo genaamd voor werkverschaffing…!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.