‘Commissievergadering Beusebos’ verschuift naar donderdag 7 april

8 maart 2016 – PERSBERICHT – De geplande commissievergadering SOB over het Beusebos is doorgeschoven van 10 maart naar donderdagavond 7 april aanstaande. ‘Beetje kort dag’, reageert voorzitter Eric Kooijman van stichting Vrienden van het Beusebos, ‘maar we lichten onze achterban in en zetten de acties voor behoud van het Beusebos onverminderd voort.’

Eind februari kwam het nieuws naar buiten dat wethouder Voorbij onder andere op dossier Beusebos gaat samenwerken met wet10Maart-7Aprilhouder Krieger. Kort daarna meldden deze twee wethouders in hun memo aan de commissieleden SOB: ‘Zorgvuldige voorbereiding van de stukken vraagt iets meer tijd dan voorzien. Wij willen dan ook aan de agendacommissie voorstellen de behandeling van de visie te voorzien in de maand april, zowel in de commissie als in uw Raad’. Hiermee werd het onderwerp Beusebos van de agenda van de SOB-vergadering van 10 maart geschrapt.

Op maandag 7 maart is vervolgens bekend geworden dat wethouder Voorbij zijn functie als wethouder neerlegt. Dit houdt direct verband met de (verworpen) motie van treurnis naar aanleiding van het functioneren van Voorbij op dossier BaanStede. Wanneer een plaatsvervangend wethouder aantreedt is nog niet bekend, wel is duidelijk dat wethouder Krieger het dossier Beusebos overneemt.

Kooijman: ‘We gaan ervan uit dat het onderwerp Beusebos niet opnieuw wordt doorgeschoven. Het kan niet zo zijn dat deze politieke verwikkelingen een democratische inspraak van burgers bemoeilijkt. De komende commissievergadering van 7 april biedt burgers de laatste mogelijkheid tot inspraak voor behoud van het Beusebos!’

U kunt actuele informatie vinden op www.beusebos.nl, de Beusebos-nieuwsbrief (aanmelden via website) en Facebook (Red het Beusebos en Vrienden van het Beusebos). Nieuwe insprekers voor 7 april kunnen zich melden bij stichting Vrienden van het Beusebos via info@beusebos.nl.

 

Een gedachte over “‘Commissievergadering Beusebos’ verschuift naar donderdag 7 april

  1. Moet de natuur weer wijken voor een gemeente raad die weer eens een nieuwe auto nodig hebben of hebben ze een hotel nodig om ….blijlf lekker met je handen van het bos af .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.