Indrukwekkende opkomst voor protestmars Beusebos

21 april 2016 – “De betrokkenheid van burgers bij het Beusebos is erg groot”, zegt Eric Kooijman van stichting Vrienden van het Beusebos. “We hadden bij de commissievergaderingen een recordaantal van 24 insprekers tegen het plan en er was grote publieke belangstelling. Vanavond blijkt dat zelfs nog overtroffen. Wat een fantastische opkomst! Een spectaculair en voorlopig slotakkoord in onze poging de Purmerendse gemeenteraad te overtuigen het Beusebos niet te kappen!”image

Er liepen naar schatting meer dan 200 mensen mee in de protestmars naar het Stadhuis. Gekleed in dierenpakken of met grote spandoeken, borden en ballonnen sloot men aan in de lange stoet. Begeleid door de ritmische klanken van Jammin’Brass trok de optocht langs de Weidevenne, over de Melkwegbrug en via het centrum naar het Stadhuis. “Fantastisch dat zoveel mensen de gemeente laten zien dat de plannen om het Beusebos te kappen echt niet mogen doorgaan”, aldus een demonstrante. “En zie je hoe gezellig en netjes dit verloopt? Zo kan het dus ook!”

Voor het vertrek van de stoet vanuit het Beusebos, benadrukte fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks nog eens het belang van natuur: “Groen is gezondheidswinst voor iedereen. Daarom gaan wij voor bomen in plaats van stenen”. Ook Arie-Wim Boer, fractievoorzitter van Leefbaar Purmerend, richtte zich tot de demonstranten om ze te bedanken en zijn kritiek op het college te uiten.image

Eric Kooijman sprak namens de Stichting Vrienden van het Beusebos zijn dank uit voor de betrokkenheid van velen, de hulp bij de organisatie, de aanwezigheid bij de protestmars en de donaties. Hij besloot met de woorden: “De slag om het Beusebos is nog niet gestreden, de strijd is nog maar net begonnen!”

Tijdens de Protestmars is live verslag gedaan door RTV Purmerend en ook SBS6 deed in de late editie van Hart van Nederland uitgebreid verslag.

Wil jij ons steunen?
Nieuwe vrijwilligers kunnen zich met vermelding van hun talent aanmelden via info@beusebos.nl. Donateurs zijn en blijven hard nodig, daarom vragen we iedereen die het Beusebos een warm hart toedraagt een donatie te doen via onze site.

image image image image image image image image image

3 gedachten over “Indrukwekkende opkomst voor protestmars Beusebos

  1. Zoveel mensen , dieren en vogels genieten van het Beusebos, zelfs wij Jispers! Niet vernielen dus! Maar beschermen!

  2. Helaas, degene war ik mee zou rijden naar Purmerend was op het laatste moment verhinderd. Het was te laat om de bus nog te nemen.
    Houd mij vooral op de hoogte.

    ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.