Protestmars voor behoud van het Beusebos

13006683_10153576679011167_6013541706233303807_nPersbericht 18 april 2016 – Eerder deze maand vergaderde de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van gemeente Purmerend over het Beusebos. “Helaas negeert de gemeente Purmerend bezorgde burgers”, zegt Eric Kooijman van stichting Vrienden van het Beusebos. “Ondanks alle maatschappelijke ophef, 3500 handtekeningen en reacties, ingezonden brieven, en een recordaantal van 23 insprekers tegen de boskap en de megalomane hotelplannen, drukt de gemeente haar plannen door. Daarom lopen we donderdagavond 21 april een protestmars vanaf het Beusebos!”

Lobbyisten of volksvertegenwoordigers
Op 7 april stonden 23 insprekers voor de commissieleden, een overvolle zaal en een centrale hal met sympathisanten. “De tienjarige Sander beet heel moedig de spits af en daarna volgden nog vele inhoudelijke speeches. De visie van de gemeente Purmerend werd volledig in de pan gehakt!”, aldus Kooijman. De 23 sprekers noemden veelvuldig het totale gebrek aan onderbouwing van de plannen, de megalomaniteit, en de eerder beloofde werkgelegenheid op de – nog immer lege – Baanstee. Ook werden recreatie voor Weidevenne en centrum, het milieu, fijnstof door de drukke A7, dieren, welzijn en uitzicht genoemd. Een spreker vroeg de commissieleden of zij volksvertegenwoordigers of lobbyisten zijn voor ondernemers.

Landjepik
“Naast de zeer omstreden bouwplannen in het Beusebos, is ook bekend geworden dat de gemeente landjepik wil proberen bij buurgemeenten Wormerland (het gebied tussen Beusebos en Karwei/tenniscentrum Neckslag) en Waterland”, vertelt Kooijman. “Purmerend wil nieuwe woonwijken over de stadsgrenzen van Purmerend bouwen.”
Gemeente Waterland en Wormerland zijn niet blij met het verzoek en hebben al aangegeven niet mee te gaan in deze plannen. Kooijman: “We willen de gemeenteraad laten zien dat er in Purmerend en buurgemeenten een hele grote groep burgers is die op een nette, verstandige en democratische manier opkomt voor hun idealen. Wij willen dat de gemeente van ons Beusebos afblijft. En wij zorgen er 21 april voor dat ze ons horen!”

Protestmars
De pro-Beusebos demonstranten verzamelen donderdagavond 21 april om 18.45 uur bij de ingang van het Beusebos en vertrekken om 19.00 uur in optocht naar het gemeentehuis. De optocht wordt begeleid door de swingende brassband Jammin Brass. “We zullen de gemeente eens goed wakker maken”, lacht Kooijman, “en zorgen dat ze ons nu wel horen.” Om 19.45 uur arriveert de optocht bij het gemeentehuis, waar aansluitend om 20.00 uur de raadsvergadering begint. “We zullen massaal aanwezig zijn bij deze vergadering, want de raad stemt over het lot van ons Beusebos.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.