Vertelt wethouder Krieger de waarheid?

13 april 2016 – Hieronder de ingezonden brief van raadslid Provinciale Staten Lammert van Raan:

Donderdag 7 april sprak ik in als bezorgde burger van Noord-Holland over de voorgenomen kap van het Beusebos langs de A7. Daar moet een zoveelste hotel-, kantoren- en ‘fun’- complex komen. Noodzakelijk, volgens wethouder Krieger, om Purmerend in de vaart der volkeren te houden. Ook noodzakelijk om het beslist nou net op die plek neer te zetten. Een plek waar in 40 jaar een prachtig bos is verrezen, juist omdat het met rust is gelaten. Een bos waarvan inmiddels het grote belang voor mens en dier overtuigend is aangetoond.lammert

Naast bezorgde burger ben ik ook statenlid in de provincie Noord-Holland voor de Partij voor de Dieren. Wij hebben eind 2015 vragen gesteld in de commissie ruimtelijke ordening of deze plannen doorgang kunnen vinden in hun huidige vorm. De verantwoordelijk gedeputeerde heeft contact gehad met de gemeente Purmerend erover. Vlak voor het inspreken heb ik nog even informeel gevraagd naar de stand van zaken.

Klip en klaar is gesteld dat de huidige plannen niet zullen worden goedgekeurd volgens de huidige provinciale ruimtelijke verordening. Eén van de redenen is dat Purmerend binnen haar grenzen voldoende planruimte heeft om dergelijke plannen te ontwikkelen, denk aan het leegstaande Baanstede Noord. Tot drie keer toe is dit Purmerend verteld. Drie keer!
Dit heb ik medegedeeld aan de raadsleden tijdens het inspreken. In reactie ontkende Wethouder Krieger keihard dat er zo’n soort afkeuring is.

Dat er nog geen uitsluitsel is van de provincie, zoals Krieger beweerde en daarmee defacto zei dat ik onjuistheden heb verteld, komt enkel en alleen omdat er nog geen formeel verzoek is gedaan. Da’s erg kinderachtig van hem, zoals iedereen kan begrijpen. Krieger en kornuiten weten dus donders goed dat de huidige plannen niet door de provinciale beugel kunnen. Het zou hen sieren als ze dat toe gaven en met betere plannen zouden komen en het Beusebos met rust zouden laten!

3 gedachten over “Vertelt wethouder Krieger de waarheid?

 1. Ik heb op 7 april ook ingesproken en moet eerlijk bekennen dat ik de hoop heb opgegeven dat de Gemeenteraad van Purmerend iets doet met alle (zinnige!) opmerkingen. Zoals Henk Heida die avond terecht vaststelde: “de kaarten zijn geschud”. Mijn hoop is daarom gevestigd op het Provinciebestuur. Ik mag toch aannemen dat daar wordt gekeken en geoordeeld op basis van ratio en niet op basis van ego-tjes en blinde ambitie. Dat heb ik in ieder geval hard nodig om vertrouwen in de politiek en democratie terug te winnen! Dit bericht doet me daarom goed.

 2. Dit is weer zo’n typische “Gemeente Purmerend aktie”. Het geheel staat bol van onzorgvuldigheid, onvolledigheid, onwaarheden, aannames en veronderstellingen en alle superlatieven daarvan.
  Hoe naïef is onze Gemeente?! Vanzelfsprekend vind ik dat het Beusebos het Beusebos moet blijven en laat onze Gemeente ergens anders bouwen, de Purmer is toch al verpest en staat leeg … Maar de hamvraag voor mij is: heeft er ooit iemand een haalbaarheidsstudie gedaan voor een hotel / congrescentrum of is het gewoon een wild idee van wethouder Krieger en zijn kornuiten? Ik kan me niet voorstellen dat een hotel in Purmerend levensvatbaar is; er zijn 2 nieuwe van der Valk Hotels aan beide kanten van Purmerend gekomen (Hoorn en Oostzaan), en “oudere” van der Valk in Zuidoostbeemster, Purmerend heeft zelf een hotel aan de Westerweg (wat niet voor niets al 2 x failliet is gedaan) en dan zijn er nog de nodige B&B’s.
  Ik vind het een ambitieus, wild west plan van onze Gemeente wat echt nergens op gebaseerd is.
  Dat is niet de eerste keer; kijk maar eens naar wat ze hebben gedaan met het Karekietpark – ook zoiets, afgeschoten bij de Raad van State. En zo zijn er nog wel meer zaken te noemen.
  Onze Gemeenteraad bestaat uit ja-knikkers die (voor het merendeel, uitzonderingen daargelaten) alles wat de wethouders zeggen voor zoete koek slikken. Ze vallen om als het over bladluis gaat, maar over € 10 miljoen wordt niet met de ogen geknipperd. Het ontbreekt duidelijk aan realiteitszin en zakelijk inzicht.

 3. Het gaat Krieger niet om het Beusebos. Hij wist en weet van de onmogelijkheid van de ontwikkeling van de kom a7 in de provincie en de gemeente wormerland. Het gaat hem om de grond die an de andere kant van oude provinciale weg ligt. Tussen Neck en de dijk. Hier wil Purmerend uitbreiden. Als het hem dat lukt heeft hij eindelijk zijn succesje na al die mislukkingen, ROC, Baanstee e.d.. Echter in het debat over het Beusebos heeft hij geen vrienden gemaakt in de provincie en wormerland, dus ook dit plan zal weer mislukken. De heer Krieger heeft het idee dst Purmerend een Wereldstad is. Hij schoffeerd alles en iedereen, ook Zaanstad, echter zij halen wel de werkgelegenheid binnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.