Foeragerende vleermuizen bij Beusebos prachtig schouwspel

2 augustus 2016 – Ook voor de vleermuizen is het Beusebos van grote waarde; elke avond trekt een grote groep richting het Beusebos om te jagen op voedsel. Vleermuisexpert Joop van den Hoorn verzorgde afgelopen vrijdagavond een telling bij de ingang van het bos met gebruikmaking van batdetectoren en een teller. Op de batdetector is onder andere de geluidsfrequentie van de vleermuizen te zien. Zo kan de kenner de vleermuizensoort beter determineren.

Steef registreerde voor de Beusebosvrienden de telling en determinatie van vleermuizen op film. Wie zelf eens een kijkje wil nemen om deze bijzondere trek te zien; rond zonsondergang kun je de vleermuizen onder het viaduct bij de A7 richting de ingang van het Beusebos zien vliegen. Dit schouwspel is te zien tot de periode dat de vleermuizen in winterslaap gaan. Wees er dus op tijd bij 😉

Een gedachte over “Foeragerende vleermuizen bij Beusebos prachtig schouwspel

 1. Hallo meneer v.d.Hoorn, ik heb uw commentaar op de SSF Bat3 gelezen. Dit jaar was ik op veel plaatsen hier in de laaglanden van Sleeswijk-Holstein op zoek naar Myotis dasycneme en het zou me helpen met een sonogram van een SSF Bat3. Mijn vraag:
  Heb je zulke echo’s en kun je ze naar mij sturen?
  Ik kan dan de gunst teruggeven met andere sonogrammen. Ik werk ook aan de telling van hofmakerij dwergvleermuizen en kan zo de populatioinsdichte bepalen.
  Met vriendelijke groet
  Hans-G. Dierks
  Translate by google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.