Telling vleermuizen bij Beusebos geslaagd

2 september 2016 – Afgelopen donderdagavond 31 augustus is er opnieuw een vleermuizentelling gehouden bij de ingang van het Beusebos. “Omdat de meteorologische zomer op 31 augustus is afgelopen en de kraamkamers van de vleermuizen bijna leeg zijn, heeft Steef Lust, groot Vriend van het Beusebos,  deze vleermuizenavond georganiseerd”, vertelt Eric Kooijman, voorzitter van de stichting Vrienden van het Beusebos.

Diverse geïnteresseerden cq. Vrienden van het Beusebos hebben onder leiding van Joop van den Hoorn, vleermuizenexpert,  vleermuizen gespot en geteld met behulp van batdetectors. “Een grote groep vleermuizen vliegt avond aan avond vanuit de woonwijk De Hazepolder via het viaduct bij de A7 naar het Beusebos om daar urenlang te foerageren. Ze vangen geregeld meer dan driehonderd insecten per nacht. Een magnifiek gezicht al die langsscherende vleermuizen”, aldus Eric.

Joop van den Hoorn legde aan de aanwezigen de verschillende frequenties uit op basis waarvan de soorten met een batdetector gedetermineerd kunnen worden. Binnen 30 minuten bleken er 1 ruige dwergvleermuis, 2 laatvliegers en 66 gewone dwergvleermuizen langs te vliegen. Eric: “Dit bewijst maar weer eens hoe belangrijk het Beusebos is voor de vleermuizenpopulatie.”

Wil je een indruk krijgen van de vleermuizentelling? Kijk dan deze leuke, korte impressie:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.