Exploitant congrescentrum haakt af

30 oktober 2016 – De exploitant van een beurs- en congrescentrum heeft zich teruggetrokken naar aanleiding van een marktonderzoek naar de haalbaarheid van een congrescentrum in de gemeente Purmerend. Dit bleek na schriftelijke vragen van Groen Links aan het college van Purmerend.

Wethouder Hans Krieger maakte begin 2016 dat het Beusebos zou moeten wijken voor een hotel van 50 meter hoog en een congrescentrum. Meldde de Stadspartij in maart 2016 nog op haar website: “Purmerend dient landelijke congressen naar zich toe te kunnen trekken, en ook landelijke evenementen, variërend van beurzen tot sportevenementen, naar de marktstad te kunnen lokken. Dit door naast het hotel ook congres- en evenementenruimte te creëren”.
koma7plan
Nu blijkt dat de exploitant van het congrescentrum afhaakt. Dit congrescentrum haakte reeds in september af. De landelijke hotelketen is nog wel in beeld, zo melde het college in antwoord op de vragen van fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks.

“Het marktonderzoek geeft geen positief beeld voor een haalbare business case’’, aldus burgemeester en wethouders. Het onderzoek naar de haalbaarheid van een congrescentrum werd mede door de gemeente Purmerend bekostigd maar blijkt niet de gewenste resultaten te hebben.Er zijn andere bedrijven die eventueel aan de slag willen in de Kom van de A7 en een aantal partijen heeft zich volgens het college ’oriënterend gemeld’.

Een gedachte over “Exploitant congrescentrum haakt af

  1. De reactie van de gemeente is zoals gebruikelijk weer buitengewoon vaag: “een landelijke hotel keten” (welke dan?), “andere bedrijven die eventueel in de Kom aan de slag willen”. Ik zou zo graag willen weten welke bedrijven! Dit riekt naar bedrog, want het is niet te controleren, en dan kun je van alles roepen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.