Voorbeeldbrief aan raad gemeente Purmerend nav intentieovereenkomst

1 november 2016 – Als Vrienden van het Beusebos zijn wij het het niet eens met de intentieovereenkomst die eerdaags wordt ondertekend door een landelijke hotelketen en wethouder Rotgans om in het Beusebos een hotelkolos te bouwen. Dat maken wij onze raadsleden graag kenbaar! Doet u mee?
De onderstaande voorbeeldbrief – een mooi initiatief van Jan de Schipper  – kunt u gebruiken om in uw mail aan griffie@purmerend.nl ter attentie van B&W en alle raadsleden(!) te plakken en eventueel aan te vullen/te personaliseren. Vergeet daarbij niet uw naam onderaan in te voegen.

Geachte leden van de gemeenteraad,

Met verbijstering heb ik kennis genomen van de uitspraken op 31 oktober 2016 van wethouder Rotgans van de AOV in een gesprek met vertegenwoordigers van de Stichting Vrienden van het Beusebos. Hij zou gemeld hebben dat er eerdaags al een intentieovereenkomst zal worden ondertekend tussen de gemeente Purmerend en een landelijke hotelketen voor de bouw van een hotel in de Kom A7, bij burgers meer bekend als het Beusebos.

Ik teken hierbij protest aan tegen dit gebeuren en dit kennelijk al voorgenomen besluit van het college van B&W, al is het alleen maar omdat u als raad wederom, net als met de eerdere visie van wethouder Krieger, hierover niet bent geïnformeerd en dit uit de pers heeft moeten vernemen. Ook worden de resultaten uit het nog lopende onderzoek Flora en Faunawet door de heer Rotgans niet afgewacht. Van de aangekondigde gesprekken met de provincie en de buurgemeente Wormerland is (mij) ook nog niets bekend.

Ook u zal het bekend zijn dat Nederland juist nu 100.000 hectare nieuw bos wil gaan aanplanten om de uitstoot van broeikasgassen op grote schaal te compenseren en te verminderen. Dit na de besluiten die op de onlangs gehouden klimaattop zijn genomen. De uitspraken van de wethouder staan in dit verband, op zijn zachtst gezegd, in schril contrast met de alom heersende opvatting dat het kappen van bossen voor stenen bebouwingen ten stelligste moet worden voorkomen.

Volgens een andere wethouder, Roald Helm van de Stadspartij, doet uw mening er niet meer toe omdat de coalitie al de meerderheid heeft in de raad. Toch verzoek ik u met klem om, ook al betreft dit ‘nog maar’ een intentieovereenkomst, uw afkeuring uit te spreken over de wijze waarop de heer Rotgans meent om te mogen gaan met de algemeen geldende spelregels in een democratisch proces. Dat ik u, als gekozen vertegenwoordigers in onze raad, tevens verzoek om er alles aan te doen om plannen met betrekking tot dit bos in te trekken moge duidelijk zijn.

Met vriendelijke groet,
NAAM

8 gedachten over “Voorbeeldbrief aan raad gemeente Purmerend nav intentieovereenkomst

 1. Zouden we AUB dit bijzondere stukje natuur mogen behouden?
  Het is te treurig dat de multinationals alles naar hun hand proberen te zetten om hun zakken maar te vullen
  Het word er zoveel lelijker van om deze mooie plek.

  Vriendelijke groet Ingrid Stoffels

  1. En er is al een van der valk hotel in de beemster
   Laat het beusebos voor wat het is een mooi stuk natuur
   Maar Purmerend sloopt al het monumentale liever

 2. De gemeente Purmerend lijkt hier aan de leiband van een monopolist te lopen. Welke idioot gaat er anders in deze tijd omwille van enkele laagwaardige arbeidsplaatsen 8000 bomen ( lees zuurstofproducenten ) kappen. Amsterdam wil van de ongecontroleerd groeiende stroom toeristen af en Purmerend gaat bedjes faciliteren de logica ontgaat mij volledig.
  Dit dossier stinkt een uur in de wind, van een halfbakken Structuur Visie / D66 uit de raad gezet / aan de deur rammelende lobbyisten die een warm onthaal krijgen / negeren van ruim 20 insprekers / negeren van de publieke opinie / tot het negeren van je eigen middenstand in het stads hart . Wat zou het toch fantastisch zijn als wethouder Rotgans, zorgvuldig op deze positie gemanoeuvreerd door voormalig VVD vriendjes, op dit dossier zijn politieke Zwanenzang gaat beleven en het valkje zijn of haar jachtgebied laat aan vleermuizen buizerds en talloze andere planten en dieren.
  Handen af van het Beusebos!!!!! Appelmoes eten doen we wel in de binnenstad.

 3. Beste gemrrnte Purmerend

  We zouden graag nog wat natuur overhouden wat al schaars is! Ook leven er allemaal dieren in het beusebos !er blijft niets mrer over van de natuur!

 4. Wij, burgers, hebben natuur nodig. Flora en fauna mag niet verdwijnen voor de bouw van een betonnen hotel. Denk nu eens niet aan de zak met geld maar aan ons, burgers die van de natuur houden en het Beusebos willen behouden.

  1. Beste Kris,
   We snappen dat je je soms machteloos kunt gaan voelen. Maar dat zijn we niet! Als we samen optrekken en een (juridische) vuist maken liggen er zeker kansen om het Beusebos te behouden! De gemeente cq coalitie heeft het hierin niet alleen voor het zeggen! De verkiezingen komen eraan dus laten we het Beusebos goed op de kaart zetten in Purmerend als thema.
   We kunnen altijd mensen gebruiken die ons helpen. Neem eens een kijkje op onze website om te zien wat jij zou kunnen betekenen voor ons en voor het behoud van ons Beusebos. Op https://beusebos.nl/behoud-het-beusebos/meehelpen/ zie je voorbeelden van hulp die welkom is. Je mag ons altijd mailen via info@beusebos.nl met jouw idee of vraag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.