*Nieuw* Plattegrond Flora & Fauna Beusebos

Klik op bovenstaande afbeelding om de plattegrond te downloaden (groot bestand, A3 formaat)

19 januari 2017 – De onlangs door de gemeente vrijgegeven “Inventarisatie flora en fauna Kom A7” maakt inzichtelijk dat het Beusebos een belangrijk leef- en foerageergebied is voor heel veel dieren, waaronder beschermde en bedreigde soorten. Vrijwilliger Steef Lust maakte een prachtige Beusebos flora en fauna-plattegrond* die jou een handig overzicht geeft van al die verschillende dieren.

Het aantal en de diversiteit aan dieren is indrukwekkend. Zeker als je weet dat er ook nog wat dieren door de Vrienden van het Beusebos en andere bezoekers zijn waargenomen die niet in het onderzoek staan vermeld. Het Beusebos verdient de term BOS meer dan ooit!

Beschermde en bedreigde soorten
Er zijn flink wat beschermde en bedreigde diersoorten aangetroffen in het Beusebos. In het rapport worden de volgende genoemd: koekoek, havik; buizerd; grauwe vliegenvanger; ruige dwergvleermuis; rosse vleermuis; gewone dwergvleermuis; veldmuis; dwergmuis en bosmuis.

Onder de nieuwe ‘Wet Natuurbescherming’ die naar alle  waarschijnlijkheid per 1 januari 2017 in werking treedt, zijn de bittervoorn, kleine modderkruiper en rietorchis niet langer beschermd, maar er geldt wel zorgplicht voor. De koekoek, bittervoorn en grauwe vliegenvanger staan ook nog eens op de Rode Lijst. De Rode Lijst van bedreigde soorten is de meest uitgebreide en meest gebruikte informatiebron over de status van dier- en plantensoorten over de hele wereld.

Iedereen weet hoe belangrijk het is voor dieren in de natuur om met rust gelaten te worden. Laten we dan ook zorgen dat we de dieren niet storen, zeker als straks het broedseizoen weer aanbreekt!

*Deze plattegrond kun je downloaden door op de afbeelding te klikken. Bijna alle dieren die in de inventarisatie voorkomen, staan erop vermeld. 

2 gedachten over “*Nieuw* Plattegrond Flora & Fauna Beusebos

  1. Geweldig, moet een flinke klus zijn geweest om alles zo in kaart te brengen.
    Mooie afbeeldingen ook heel gedetailleerd!
    Gezien de deplorabele stand van het milieu, echt de klok staat 5 voor12, moet het toch mogelijk zijn al Dit moois te behouden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.