Groen lintje voor stichting Vrienden van het Beusebos

12 februari 2017 – We hebben afgelopen zaterdag 11 februari het Groen lintje en de bijbehorende oorkonde ontvangen uit handen van fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks. Het lintje hebben we gekregen “voor de inzet voor het behoud van een groene omgeving. De stichting mobiliseert en informeert een groeiende groep Purmerenders die het zeldzame bosgebied niet wil opofferen voor een hotel, maar behouden voor gezondheid, flora en fauna en recreatie”, aldus Verhoogt. 

Foto: Haico Kats

We zijn er trots op dat we dit Groen Lintje hebben gekregen als een blijk van waardering en erkenning van het belang van het werk van onze stichting Vrienden van het Beusebos. Onlangs zijn we natuurlijk ook al door de lezers van Dagblad Waterland gekozen tot Waterlander van het Jaar. Wat een fantastisch begin van een nieuw en spannend jaar! En heel mooi dat we hiermee de nodige publiciteit krijgen voor het bos!

Fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks: ‘De stichting Beusebos doet vasthoudend goed werk als het gaat om het willen behouden van het bosgebied in de kom A7, gelegen bij sterk verstedelijkt gebied. Het bosgebied is belangrijk voor onder meer de bedreigde  luchtkwaliteit en voor recreatie van omwonenden en anderen en herbergt ook beschermd flora en fauna. Bebouwen van het gebied is het vernietigen van een uniek gebied belangrijke natuur in Purmerend’.

Het Groen Lintje is een initiatief van landelijk GroenLinks, de uitreiking gebeurt nu voor de derde keer in Purmerend. Het Groen Lintje is voor (groepen) personen die zich lokaal onderscheiden door hun inzet voor een groenere en duurzamere toekomst.  Het werd uitgereikt tijdens een stadsgesprek dat GroenLinks zaterdag hield over de vraag hoe de invloed van burgers op gemeentelijk beleid kan worden vergroot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.