Jonge Haviken geringd in het Beusebos

23 september 2017 – De werkgroep Roofvogels en Uilen van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek plaatste afgelopen week een video van het ringen van jonge Haviken in het Beusebos. Te zien is hoe de jonge vogels worden gewogen, hun vleugels en poten worden gemeten en dat ze geringd worden.

Deze werkgroep houdt zich bezig met het monitoren van de roofvogelstand in de Zaanstreek, het plaatsen en onderhouden van nestfaciliteiten en het ringen van jonge vogels.De werkgroep bestaat uit ongeveer 15 personen. Het werkgebied van de Vogelbeschermingswacht “Zaanstreek” is in regio’s verdeeld en binnen elke regio zijn mensen van de werkgroep actief.

Er is een mooie vogelstand in het werkgebied en ze doen hun best om deze zowel te behouden als waar mogelijk te verbeteren. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben ze al heel veel nestkasten opgehangen, proberen ze de leefgebieden / biotopen van de vogels uit te breiden, de onnodige kap van bomen tegen te gaan en het vernietigen van rietpercelen te voorkomen.

Meer informatie op http://www.vogelwachtzaanstreek.nl/werkgroepen/roofenuil.php

Een gedachte over “Jonge Haviken geringd in het Beusebos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.