Berjan de Ruiter zingt Ons Beusebos

12356066_10153312451981167_1889247672_o8 december 2015 – De Purmerender Jan de Schipper bracht deze week het lied ‘Ons Beusebos’ uit. Oorspronkelijk maakte Boudewijn de Groot onder de titel ‘Land van Maas en Waal’ deze klassieker die iedereen wel mee kan zingen of neuriën. De Schipper benaderde Berjan de Ruiter om het lied ten gehore te brengen met een compleet nieuwe tekst die Jan speciaal voor de gelegenheid over het Beusebos schreef. Boudewijn de Groot vond het een leuk idee om zijn lied te gebruiken voor het initiatief. Het lied is met clip te bewonderen op YouTube.

Stichting Vrienden van het Beusebos werd benaderd om eventueel de verkoop van dvd’s of cd’s ter hand te nemen, maar de stichting zag daarvan af. Eric Kooijman, voorzitter: “Wij moeten keuzes maken als stichting. Het geld dat wij binnenkrijgen van verschillende donateurs hebben wij nodig voor de juridische strijd om het Beusebos te behouden.” Wel zegt Kooijman dat de stichting elk initiatief voor het bos een warm hart toe draagt. “Ik ben erg blij met alle energie die Jan in het project heeft gestoken, dat doet ons erg goed”, aldus Kooijman. “Het is een prachtig lied geworden!”

Meer op Dichtbij.nl over Jans lied Ons Beusebos lezen?

https://www.youtube.com/watch?v=1lNc2l-GSgk

Eerder dit jaar bracht Vleppyie Auwurs al een ode aan het Beusebos. Bekijk hier ‘Ja het Beusebos moet blijven!’

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.