Hondenwandeling Beusebos groot succes!

4 januari 2016 – “Er zijn 45 mensen en 21 honden afgekomen op mijn oproep voor een hondenwandeling in het Beusebos”, vertelt een enthousiaste René Verhoogt. “En de baasjes hebben minstens zo genoten van het Beusebos als de honden. Een heerlijk en gezellig begin van het nieuwe jaar!”

René Verhoogt is inwoner van Purmerend en fractievoorzitter/raadslid van GroenLinks. Hij maakt zich met zijn partij onder andere hard voor het behoud van het Beusebos. Onlangs plaatste hij spontaan een oproep op de Facebookpagina van GroenLinks Purmerend en Beemster voor een hondenwandeling op zondag 3 januari 2016. “Erg leuk om het animo voor deze Beusebos-hondenwandeling te zien. Dit gaan we vaker organiseren!”HondinBeusebos_RobKlaucke

De stichting Vrienden van het Beusebos vindt dit soort initiatieven fantastisch. “Het Beusebos is een prachtige plek aan de rand van Purmerend waar je, geheel onverwacht, een volwassen bos met meertje aantreft, aldus Eric Kooijman, voorzitter van de stichting. “Hoe is het mogelijk dat een gemeente overweegt dit prachtige, echte bos te kappen voor weer een bedrijventerrein?”

De stichting is opgericht door een groep verontruste Purmerenders. “Wij willen voorkomen dat ook het Beusebos wordt gekapt. Het beton rukt in rap tempo op en straks is er geen groen meer over. Het Beusebos is het enige recreatiegebied voor de wijken Weidevenne, Centrum, Hazepolder en de nieuwe wijk Kop West”, licht Eric toe.

“Alle initiatieven om ons te helpen, juichen we van harte toe”, vervolgt Eric. “We zijn ons aan het voorbereiden op een eventuele juridische strijd tegen de gemeente Purmerend en hebben daarbij donateurs nodig. Maar ook mensen die activiteiten organiseren of meedoen aan werkmiddagen, helpen de goede zaak. En met leuke activiteiten, ontdekken en omarmen steeds meer mensen het bos.”

Dat er inderdaad nieuwe Beusebos-vrienden opstaan, blijkt wel uit de post van Daniella Ernsting Koorn op Facebook, na afloop van de wandeling. “Purmerend heeft vaak mooie onverwachte plekken die je soms pas naar jaren ontdekt. Voor mij was dat vandaag het Beusebos waar een hondenwandeling was georganiseerd.”fotoHondenwandelingBeusebos_RobKlaucke

“Paddestoelen, takken die blijven liggen zodat er een echt bos ontstaat; mooie paden en natuur overal om je heen. Dan hoor je dat vrijwilligers en leerlingen van een grote school het zo mooi bijhouden. Bijna zwerfvuilvrij, waar vind je dat nog? Hopelijk kunnen wij snel weer aansluiten bij een wandeling.”

Als het aan René Verhoogt ligt, luidde deze wandeling een nieuwe traditie in van georganiseerde hondenwandelingen in het Beusebos. Om nieuws en activiteiten te volgen, kunt u zich aanmelden op de facebookpagina Vrienden van het Beusebos en op deze website voor de gratis digitale Beusebos-nieuwsbrief.

Kijk ook naar de prachtige impressie van een nieuwjaars-hondenwandeling in het Beusebos in het filmpje hieronder

Een gedachte over “Hondenwandeling Beusebos groot succes!

  1. Wat een leuke film hebben jullie gemaakt van Ayko en de andere honden in het Beusebos!
    Het was ook erg gezellig met al die hondevrienden en Beusebosvrienden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.