Paddestoelentocht door het Beusebos

11 januari 2016 – Afgelopen zaterdag 9 januari is een groepje geïnteresseerden onder leiding van Henk Strijker, natuurgids bij IVN, het bos doorgewandeld op zoek naar paddestoelen. Door het zachte weer stonden er nog talloze her en der in het bos!

ivnpaddestoelentochtjanuari2016Henk vertelde enthousiast en met veel kennis van zaken over de diverse soorten paddestoelen, hun nut in de natuur en deelde daarnaast allerlei weetjes over schimmels, bomen, struiken en andere levende organismen in het bos.

Waarneming.nl
Zijn waarnemingen en die van andere mensen zullen de komende periode op www.waarneming.nl worden geplaatst. Op deze site kan iedereen die – liefst met foto – een waarneming in het bos doet, zijn of haar eigen waarneming plaatsen en voorzien van informatie zoals een soortnaam. Experts bezoeken de site regelmatig en zullen, als dat nodig is, de informatie en soortnaam verbeteren. Zo zal er gaandeweg een mooi, actueel en kloppend beeld van de flora en fauna in het Beusebos ontstaan.

Beuseboswandelingivnpaddestoelentochtjanuari2016_2 
Daniella Ernsting-Koorn, ook aanwezig bij de paddestoelentocht, leidt diverse wandelingen voor groepen wandelaars door de Beemster en omstreken. Zij is erg onder de indruk van het natuurschoon in het Beusebos en is vol enthousiasme bezig gegaan om vanaf maart 2016 een nieuwe wandeltocht toe te voegen aan haar wandelingen-aanbod: ‘de Beuseboswandeling’.

Deze wandeling leidt door Neck, het Beusebos en de na-oorlogse wijk de Hazepolder. De tocht is ongeveer 10 kilometer lang. Het startpunt is buurthuis “De bloeiende Perelaar” op het Middenpad 1 in de Zuidoostbeemster.

Meer informatie of deelnemen?ivnpaddestoelentochtjanuari2016
Meer informatie en opgave voor deelname aan deze tocht kan via Daniella Ernsting, telefoonnummer 0299-477047.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.