Kriegerpad loopt dood tegen hek

Kriegerpad leidt naar Kriegerdeur. En die zit... op slot.
foto: Linda Boonen

24 januari 2016 – Het onlangs door vrijwilligers cq. Vrienden van het Beusebos aangelegde Kriegerpad loopt sinds deze week dood tegen een nieuw geplaatst hek om de reclamemast. De werknemers van het reclamemast-bedrijf hebben dankzij de vrijwilligers een prachtig pad om hun werkplek te bereiken, maar de bezoekers van het Beusebos zijn opnieuw vergeten.

De enorme modderpoel die ontstond na de bouw van de reclamemast zorgde eerder voor een slechte bereikbaarheid van het Beusebos. Mensen klaagden over de plassen water, modderpoelen en de onveiligheid bij het passeren van de slootjes bij de ingang. Een verzoek van GroenLinks om toch vooral even een paadje neer te leggen voor de inwoners van Purmerend leverde naast het commentaar van wethouder Krieger (“Er is geen Beusebos en er is geen ingang”) geen enkele actie op.  Blijkbaar konden de vele Beusebosbezoekers de boom in….

Vrienden van het Beusebos hebben in tegenstelling tot de gemeente Purmerend wel de handen uit de mouwen gestoken en een prachtig paadje aangelegd (ter plekke het Kriegerpad gedoopt) om zo het Beusebos weer te ontsluiten voor bezoekers. Die toegankelijkheid heeft maar kort mogen duren, want nu er een hek is geplaatst op de plek waar het pad loopt, loopt het Kriegerpad dood tegen dit hek.

Een gedachte over “Kriegerpad loopt dood tegen hek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.