Het Beusebos: een terugblik op het bewogen jaar 2016

17 december 2016 – De huidige coalitie van VVD, Stadspartij, CDA en AOV is niet geïnteresseerd in behoud van een waardevol bos. Deze coalitie heeft geen boodschap aan de grote klimaatopdracht die met 195 landen is opgepakt. We moeten 100.000 bomen bijplanten, niet kappen! Laten we beginnen te koesteren wat we al hebben; het Beusebos van 17 hectare met ruim 8000 bomen, veel verschillende dieren en een groene long voor Purmerend West.

Foto’s Paul Tolen – Ontwerp Steef Lust

De mensen achter stichting Vrienden van het Beusebos vechten hard voor het behoud van het Beusebos. We boekten grote successen zoals een inspraakronde met 23 insprekers, 2000+ steunbetuigingen, stapels handtekeningen, een historische protestmars met bijna 300 actievoerders en trouwe Beusebosvrienden die de raadszaal meermaals uit zijn voegen lieten barsten. Niet te vergeten: de BN-ers die zich uitspraken voor behoud, de kinderen die opkwamen voor hun bos en de 65 briefschrijvers die onlangs nog in de pen kropen.

Niet geheel onverwacht, maar toch teleurstellend, blijkt keer op keer dat deze coalitie beton voor bomen laat gaan en het belang van ondernemers voorop stelt. De slag in Purmerend gaan we waarschijnlijk niet winnen, maar de strijd gaat verder, onder andere tijdens de komende verkiezingsperiode en op provinciaal niveau. Ook daarvoor hebben we jullie steun, donaties en acties heel hard nodig. Het kan en moet anders!

Afgelopen jaar hebben we onze (financiële) inspanningen gericht op inspraakrondes, de protestmars, aanwezigheid en heel veel publiciteit. Door jullie (financiele) steun hebben we het Beusebos niet alleen in Purmerend, maar ook in Noord-Holland en zelfs landelijk bekend gemaakt. Bedankt daarvoor. Wat eens de Kom A7 en ‘het kreupelbosje’ was, is nu overal bekend als Het Beusebos! Ons Beusebos!

We hebben jullie financiële bijdragen hard nodig om een (juridische) vuist te kunnen maken en aandacht te blijven zoeken voor het behoud van het Beusebos. Wij geloven in een bloeiende toekomst voor het Beusebos! Blijf ons ook steunen in 2017 en doneer* wat je missen kunt.

*We zijn ANBI geregistreerd dus jouw gift kan belasting aftrekbaar zijn 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.