Stem op Vrienden van het Beusebos voor Waterlander van het jaar!

7 januari 2017 – Je kunt nu je stem uitbrengen op De Waterlander van het jaar! Wij zijn als Stichting Vrienden van het Beusebos genomineerd voor deze mooie titel door het Noordhollands Dagblad. Daar zijn we erg blij mee omdat dit aandacht genereert voor het Beusebos en onze actie. Broodnodige aandacht.

Een groep bezorgde vrijwilligers en bewoners van Purmerend en omstreken maakt zich sinds een aantal jaren hard voor behoud van een prachtig stuk natuur (17 hectare bomen, meertje en een eeuwenoud veenriviertje) dat de gemeente wil kappen voor de bouw van een hoteltoren van Van der Valk. We begonnen ooit als kleine actiegroep en zijn sinds een jaar een stichting om straks juridische stappen te kunnen ondernemen tegen de gemeente Purmerend.

Deze gemeente wil bomen, dieren en natuur(recreatie) in Purmerend opofferen voor het bedrijfsleven. Wij vechten tegen het oprukkende beton, het rendementsdenken, de desinteresse in lokale natuur en dieren en voor natuurbehoud, recreatie voor burgers en het luisteren naar de stem van burgers! Help ons daarbij en breng je stem uit! Op ons en daarmee op een burgerinitiatief dat vecht voor behoud van natuur. Prachtige natuur in onze achtertuin: Het Beusebos!

Hier kun je je stem uitbrengen
Bedankt voor de moeite en laten we samen doorstrijden!

4 gedachten over “Stem op Vrienden van het Beusebos voor Waterlander van het jaar!

 1. Dit bizarre, domme en nota bene schaamteloze voornemen van B&W en gemeenteraad van Purmerend zal een halt toe worden geroepen. Niet alleen juridisch staat reeds vast dat dit gaat gebeuren, maar ook dat via deze nominatie de burgers van Purmerend en omstreken en hopelijk uiteindelijk de lokale politiek zullen beseffen dat dit het allerslechtste voornemen is sinds tijden.

  1. Ik respecteer uw mening aleen deel ik hem niet.

   Het gaat om het grote plaatje en niet om een paar honderd mensen die soms gebruik maken van het bos om hun hond alles onder te laten poepen. Ik zeg een paar honderd maar zoveel zijn het er niet eens denk ik.
   Elke dag rij ik er meerdere keren langs maar zie zelden iemand. Ben er zelf een paar keer geweest maar om nou te zeggen dat het een heel mooi bos is…. het zijn meer uit de kluiten gewassen struiken dan echt mooie grote bomen.
   Ik woon mijn hele leven al in Purmerend (37jaar) maar zie het beuse “bos” echt als een kansloos stuk grond waar veel meer potentie in zit dan alleen maar te gebruiken voor de struiken knuffelaars en hondenbezitters. Natuurlijk is mijn mening totaal anders dan wat jullie willen horen maar het is wel een mening.

   Het initiatief is mooi wat u probeert alleen zie ik het beusestruikgewas liever worden omgetoverd tot een A locatie waar veel meer mensen wat aan hebben.

 2. Ik stem van harte op Eric Kooijman. Er zojn alternarieven genoeg voor vd Valk, maar niet voor de natuur. Als u fito’s nosig heeft om aan te geven hie het was voordat de tondeldozenbomen werden gekapt kan ik die aanleveren. Mijn hart huilt al genoeg als ik zie hoe boj ons in de buurt de boel versteent…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.