Informatiebord voor bezoekers van Beusebos2 juni 2017 – Vanmiddag heeft Stichting Vrienden van het Beusebos een informatiebord onthuld bij de ingang van het bos.

“Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van het Beusebos ter plekke alle informatie lezen”, vertelt Eric Kooijman, voorzitter van stichting Vrienden van het Beusebos. “Op het bord staat leuke info, over de diersoorten die er leven bijvoorbeeld. Wist je dat er wel 67 soorten dieren leven, waarvan er 17 beschermd zijn?”

Daarnaast vinden de Vrienden van het Beusebos het erg leuk dat de vele bezoekers wat meer te weten komen over de rijke historie van het gebied. “Niet iedereen weet over de eeuwenoude veenrivier Cromme Wijzend die langs het bos stroomt, of dat er een oude poldermolen stond waarvan de ruïne nog steeds te zien is.”

Hoe meer onderzoek er is uitgevoerd, des te duidelijker wordt het dat het bos met haar 17 hectare een unieke locatie is; een stadsbos met een enorme diversiteit aan dieren en bomen en met officieel bedreigde en beschermde diersoorten. “Het is daarom onbegrijpelijk dat het huidige gemeentebestuur deze unieke plek wil opofferen voor een van der Valk hoteltoren van wel 50 meter hoog.”

De Vrienden geven aan dat de strijd om het behoud van het Beusebos onverminderd doorgaat. “De stichting zal alles in het werk stellen om de plannen voor kap van het bos tegen te houden” aldus Eric. “Voor de dieren, maar ook omdat dit het enige groen is voor heel Purmerend centrum en west, inclusief de Weidevenne en de nieuwe wijk in aanbouw, Kop West is. “Wat is er leuker dan vanuit je nieuwe huis onder het viaduct door zo een prachtig bos in te wandelen met je kinderen en hond!”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.